Een animatie van papier

Tijdens deze workshop maken leerlingen hun eigen cut-out animatie, waarbij ze leren een verhaal te bedenken, personages en achtergronden te maken en deze op een mooie en interessante manier te laten bewegen.

Deze workshop combineert knutselen, tekenen, verhalen vertellen en animeren met de iPad. In korte tijd maken de leerlingen zich verschillende technieken eigen, leren ze over de principes van animatie en video en werken ze samen om hun eigen fantasie tot leven te wekken. Het thema bepalen jullie als school zelf voorafgaand aan de workshop, of je laat het aan de leerlingen over om een mooi of spannend verhaal te verzinnen. Aan de hand van een e-learning omgeving kunnen jullie ervoor kiezen alvast materiaal te verzamelen en/of te maken. Vervolgens maken leeringen tijdens de workshop aan de hand van het gekozen thema animatie video’s van papier – zoals tekeningen en/of plaatjes. De gemaakte animatie kunnen worden gedeeld op internet, bijvoorbeeld via Youtube of Facebook.

Instructie.

We hebben een speciale instructie pagina gemaakt waarin we met tekst, foto's en video uitleggen wat je kan doen om je voor te bereiden op de animatie workshop. Met deze voorbereiding kan je tijdens de workshop nóg mooiere films maken. Maar je hóeft je niet voor te bereiden.

Naar de voorbereiding pagina!