Festival Donderslag!

Een driedaags amateurkunst feest in Deventer.

Leeuwenkuil kunstencentrum organiseerde in juni 2016 voor het eerst een meerdaags festival voor iedereen in Deventer die íets met amateurkunst heeft: Festival Donderslag!

Tijdens Festival Donderslag! op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni konden bezoekers genieten van mooie kunst, kunstzinnige familieleden en vrienden aanmoedigen én zelf kunst maken. Verrassende ontmoetingen tussen kunstdisciplines en (amateur-) kunst beoefenaars staan centraal!

De Leeuwenkuil vroeg Studio Z dit project te leiden. Met twee man namen we gedurende 6 maanden een groot aantal taken op ons. Het aansturen van het projectteam, het begeleiden van een HBO-stagiaire, het samenstellen van de festival programmering en het contact met externe partners als de Deventer Schouwburg en Filmhuis de Keizer.

Verder zorgden we voor een goed draaiboek en een sluitende begroting die we uitbreidden door fondsen en sponsoren te werven, maakten en vulden we de festival website en de facebook pagina en organiseerden we namens de Leeuwenkuil een groot dagproject voor het basisonderwijs.

1500 deelnemers

Docenten, cursisten en leerlingen

1700 bezoekers

Verspreid over drie dagen

49 programma onderdelen

Voorstellingen, masterclasses, workshops, ...

29 reportages

Op de Festival Website

103 foto/video posts

Op de Facebook Pagina

1 groot succes

Blijkt uit Onderzoeksrapport

Management.

In een driedaags project met 70 medewerkers en 1500 deelnemers moet er veel gemanaged worden. Van het creëren van draagvlak en het stroomlijnen van de programmering, tot het monitoren van budgetten en planningen. Een mooie uitdaging!

Creativiteit.

Ook het organiseren van en event vraagt veel creativiteit. Natuurlijk in het bedenken van de naam en het concept en het ontwikkelen van de communicatie strategie. Maar ook in het realiseren van maximaal effect binnen een beperkt budget.

Creatief concept

Ontwikkelen naam en concept festival

Webdesign

Festival Website

Project Organisatie

Bedenken, plannen en uitvoeren van een schoolproject

Video

Snelle video impressies ter plekke

Branding.

Donderslag! gaat over flitsen en knallen, over vonken die overspringen, tegenpolen die elkaar aantrekken, lading die in de lucht hangt, over natuurgeweld en ontlading en over de spark die leven geeft. Een sterke naam die op veel manieren te laden is en die jaren mee kan.

Webdesign.

Om de programmering goed onder de aandacht te kunnen brengen en het festival een eigen online gezicht te geven ontwikkelden wij de website www.festivaldonderslag.nl Een eenvoudige en overzichtelijke nieuws site met veel mogelijkheden om individuele programma onderdelen uit te lichten. Een snelle doorlink naar de Donderslag! facebook pagina maakte daarbij efficiënt verspreiden van nieuws gemakkelijk.

Naar de Festival Website

Video Impressies.

Een event organiseren vraagt multitasken, vooral op de dag zelf. Terwijl we tijdens het festival het uitvoerende team aanstuurden en problemen oplosten, schoten we doorlopend foto en video materiaal dat we ter plekke editten in tientallen video's die we meteen via social media verspreidden. Zo kon heel Deventer live meegenieten van een prachtig event.

6 maanden

Project duur

3 dagen

Festival duur

100% gemotiveerd

En klaar voor het volgende event

Resultaat.

Een groot en complex project verdient een goede evaluatie. Uit een onderzoek onder bezoekers, deelnemers en medewerkers blijkt dat meer dan 90% van de doelgroepen het festival een meerwaarde vond voor het culturele aanbod in Deventer. Bezoekers gaven deze eerste editie gemiddeld een rapportcijfer 8. En daar zijn we trots op! Onderstaande video geeft een kleine impressie van het moois dat er te zien en beleven was.