Creatieve Media Educatie vanaf groep 1!

Jouw klas krijgt van Studio Z een workshop als geen ander.

Iedere les zorgen we ervoor dat de leerlingen op een leuke, onderzoekende en uitdagende manier werken aan alle 21e eeuwse vaardigheden. Voor groep 1 t/m 8 van het Primair Onderwijs. En voor jongeren uit het Voortgezet Onderwijs. Én we verzorgen professionele trainingen voor leerkrachten en hele schoolteams.

Ons Educatie Team

De kracht van ons team is de jarenlange ervaring met kunsteducatie in het hele land. Gecombineerd met professionele werkervaring als kunstenaar, animator, videograaf en/of fotograaf in de commerciële sector. We maken kunst om jezelf als mens te verrijken. En we zorgen er voor dat leerlingen zich alle vaardigheden eigen maken om hun weg te vinden in deze prachtige, gedigitaliseerde maatschappij. Net zoals wij die weg allemaal hebben gevonden.

Workshops en Projecten

We verzorgen workshops, cursussen en trainingen en je kunt ons ook vragen een groot project te coördineren. Kijk hier voor voorbeelden van projecten die we organiseerden.

Ons Workshop Aanbod

Workshop Webdesign

Tijdens deze workshop ontwerpen de leerlingen aan de hand van een gekozen thema een basis website. Ze gaan vervolgens aan de slag met elementen waar een website uit bestaat: fotografie, grafisch ontwerp en teksten schrijven; elementen die ze vervolgens integreren in hun eigen website.

Workshop Vloggen

Tijdens de workhop leren leerlingen een goede vlog te maken, over wat zij bijzonder vinden aan jullie school. Met kennis op zak over video technieken, storytelling en online gedragsregels hebben leerlingen aan het einde van de workshop hun eerste vlog gemaakt.

Workshop Klei Animatie

Tijdens deze workshop leren leerlingen hoe ze een animatiefilm moeten maken. Het bedenken van een verhaal, het onwerpen van pesonages en omgevingen en het verzinnen van een pakkende titel. Alles komt aan bod. De resultaten sturen we toe. Zetten jullie de animaties op Youtube?

Workshop Cut-Out Animatie

Tijdens deze workshop maken leerlingen hun eigen geanimeerde wenskaart, waarbij ze leren om grafische elementen en tekst te ontwerpen en op een mooie en interessante manier te laten bewegen.

Workshop Selfie versus Portretfoto

Leerlingen onderzoeken tijdens deze workshop hoe ze zichzelf zien en hoe anderen hen zien. Iedere leerling leert tegelijkertijd hoe ze een goede selfie en een goede portretfoto kunnen maken. Ze leren vervolgens hoe ze foto’s kunnen combineren in een digitaal ontwerp. Tijdens de beschouwing aan het eind van de les gaan we klassikaal in gesprek over perspectief, zelfbeeld en het verschil tussen de selfie en het portret.

Workshop Ongelofelijke Herrie – Hoorspel & Animatie

Een multidisciplinair dagproject. Een klas (bovenbouw) maakt een animatie bij een van de verhalen uit het kinderboek De avonturen van Ongelofelijke Herrie. Maar met alleen animatie is de film nog niet af! Daarom maakt een andere klas (onderbouw) een hoorspel bij hetzelfde verhaal. Deze wordt in de montage als soundtrack toegevoegd aan de animatie. Zo maken twee klassen samen één film! Te boeken vanaf 2 klassen; ook leuk als dagproject met de hele school.

Workshop Korte Film

In deze workshop maak je samen met een aantal klasgenoten een korte film. De hoofdpersoon in je film is in een gebouw en wil naar buiten. Waarom, hoe en of het lukt is aan jou. Wordt het een achtervolging met een ontsnapping? Of loopt je verhaal slecht af...

Workshop Leren Fotograferen

Op welke manieren kun je allemaal een foto maken (camera techniek), waar maak je je foto (ensceneren) en hoe ga je op de foto (poseren)? Spelenderwijs ontdekken leerlingen zelf welke effecten je kan bereiken door met deze drie elementen te experimenteren. Het resultaat mag gezien worden!

Workshop Leren presenteren met video

Een laagdrempelige workshop, waarin leerlingen leren een verhaal te vertellen met behulp van foto’s, tekst en geluid. Onmisbare vaardigheden in onze gedigitaliseerde wereld!

Workshop Games Maken

Leer spelenderwijs iPad games maken, denk een verhaal uit, ontwerp personages en werelden en creëer spannende spelelemenenten in je levels, zoals puzzels. Speel je eigen game én die van je klasgenoten en geef elkaar feedback. Daar wordt iedere game nóg beter van!

Mail of bel om een workshop te plannen. We leveren ook maatwerk projecten!

Deze gelden voor al ons educatie aanbod. Klik om te downloaden als PDF