Informatie Design

ASI CheeTah

Science.

The ever advancing journey of discovery and to make the invisible visible.

And that requires competent technology!

 

video

Amsterdam Scientific Instruments (ASI) zocht een partij die een commercial kon maken over de CheeTah camera voor het detecteren van electronen. En da’s best een uitdaging, want welke animatie studio snapt ook de technische kant van dit soort producten?

Nou, Studio Z!

Janko studeerde technische natuurkunde aan de Universiteit Twente, voordat hij de creatieve kant op ging. Ons hoef je ingewikkelde dingen dus maar één keer uit te leggen.

We adviseerden bij deze video een combinatie van 2D en 3D animatie in te zetten. En te werken met een actuele geïllustreerde 2D look, waarmee je complexe informatie helder kunt overbrengen. Het was een leuke uitdaging om de 2D & 3D elementen naadloos in elkaar over te laten gaan bij het produceren van deze animatie.

We are Amsterdam Scientific Instruments. A Global player in the scientific and industrial market of high tech detectors for electrons, x-rays and time-stamping optical cameras.

Bij elk project doorlopen we een gefaseerd productieproces. Van script via storyboard naar illustraties, voice over, animatie en sound design stapelen we kwaliteit op kwaliteit en zorgen we dat de klant in elke fase inspraak heeft.

Hier zie je een klein inkijkje in het proces van storyboard via illustraties naar animaties, in de eindscene van deze video >>

video

ASI maakt de CheeTah camera op basis van een chip die door CERN in Zwitserland is ontwikkeld voor de Atlas detector. Het apparaat waarmee de Higgs boson gedetecteerd is. De Higgs is een sluitstuk in de belangrijkste natuurkundige theorie die we hebben – het standaard model van de deeltjes fysica.

Epic!

Maar het is niet hét sluitstuk, want de Algemene Relativiteitstheorie – de theorie die het gedrag van materie op grote schaal beschrijft, matcht niet met Quantum Mechanica. Dus er móet meer zijn dan we nu zien. Vandaar dat de chip die ASI in de CheeTah gebruikt, ook bij CERN intensief gebruikt wordt om de werking van onze werkelijkheid verder te doorgronden.

  • Amsterdam Scientific Instruments
  • Animatie
  • 2020
  • Maak een commercial over de CheeTah camera, gericht op wetenschappelijke professionals
© 2023 Studio Z B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.