Educatie Design, Serious Game

Interactieve Rondleiding Geert Groote Huis

Geert Groote (1340 – 1384) is de belangrijkste Deventenaar uit de geschiedenis. Tot ver buiten onze landsgrenzen is hij bekend als grondlegger van de ‘Moderne Devotie´. Deze vernieuwingsbeweging stond voor een persoonlijke beleving van het geloof en een eenvoudig en oprecht leven.

Geert Groote vond het belangrijk dat de gewone mens zich zelf een mening vormde. In plaats van slaafs naar instanties zoals de katholieke kerk te luisteren. Daarom maakte hij bijvoorbeeld bijbelvertalingen in het Middelnederlands, de volkstaal van toen.

Met dit project maken we het gedachtengoed van Geert Groote toegankelijk voor leerlingen uit het primair onderwijs. En geheel in de traditie van Geert Groote doen we dat in de taal van de jongeren; met een app, met interactie en met video.

video

App met kaart, quiz en video’s

De app toont stap voor stap een routekaart. Op verschillende locaties in historisch Deventer – die relevant zijn in het verhaal van Geert Groote – moeten de leerlingen vragen beantwoorden. Om vervolgens een video te bekijken die speelt op de plek waar de leerlingen op dat moment staan, maar dan in de 14e eeuw. Compleet met 14e eeuwse personages die de leerlingen aanspreken alsof ze echt ter plekke zijn.

Videoprojectie

Als de opdrachten op de ene locatie zijn afgerond, worden de leerlingen door de app naar de volgende plek in de wandeling geleid. Om na een prachtige stadswandeling terug te keren in het Geert Grootehuis, waar als slot van de experience Geert Groote zelf virtueel verschijnt aan de leerlingen in de kelder van het museum. Via een videoprojectie!

 

 

Wil jij ook een educatieve multimedia experience om jouw doelgroep enthousiast te maken?

  • Geert Groote Huis
  • Interactieve Rondleiding met iOS App, Game, Video's en Videoprojectie
  • 2018
  • Ontwikkel een Multimedia Concept waarmee leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs op een interactieve manier worden rondgeleid door het Deventer van de 14e eeuw en waarin zij op een speelse manier leren over het gedachtengoed van Geert Groote en de Moderne Devotie
© 2023 Studio Z B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.