Studio Z Blog

Nieuw project: Collaboratief Bordspel over Pleegzorg en Religie

De afgelopen maanden ontwikkelden we bij Studio Z een collaboratief bordspel als serious game voor ondersteuning van identiteitsontwikkeling van pleegkinderen đŸ€©

Een pleeggezin is als een microkosmos van onze multiculturele samenleving.

Het is een smeltkroes van culturele en persoonlijke verschillen, wat inspirerend en verrassend, maar ook uitdagend is. Want hoe beïnvloedt een religieus verschil tussen pleeggezin en pleegkind de onderlinge dynamiek en de identiteitsontwikkeling van de het pleegkind?

Naar dat vraagstuk deed assistant professor Brenda Bartelink van University of Groningen de afgelopen jaren onderzoek. En om de uitkomsten hiervan in actie te zetten vroeg ze ons een tool te ontwikkelen om in pleeggezinnen het gesprek over religie en identiteit op een laagdrempelige manier op gang te brengen.

In creatieve sessies met ons team, Brenda en Bastiaan Blaauw kwamen we tot een concept voor een collaboratief bordspel, waarvoor wij vervolgens speldynamieken, vragen en vormgeving ontwikkelden. En die vorm kreeg in een prototype voor het spel dat we testten met de doelgroep. Check hier de resultaten!

Next step: het spel door ontwikkelen tot een definitief productiemodel en dan opschalen! 😀

Spelbord pleegzorg en religie

Lees meer blogs!

Stel ons je vraag

© 2023 Studio Z B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.