De Laatste Schooldag | Eindfilm Groep 8

Het is de laatste schooldag voor groep 8.

“Het is tien minuten voordat je voor de allerlaatste keer de schoolbel hoort op de basisschool. Je hebt er met de hele klas lang naar toe geleefd en nu is het zover. Je leerkracht is de dag aan het afsluiten en staat op het punt op enter te drukken op zijn computer, om jullie rapportcijfers definitief in het schoolsysteem te zetten. En opeens gebeurt er iets geks. De leraar lijkt bevroren in de tijd. Hij is midden in zijn beweging stil gevallen en reageert nergens meer op. Ook de klok staat stil. Om deze laatste schooldag tot een goed einde te brengen zullen jullie als klas slim moeten samenwerken…”

Dit verhaal is het uitgangspunt voor jullie groep 8 eindfilm. Een spannende speelfilm die je zelf maakt met de hele klas. De film speelt zich in en om de school af en onderweg passeert je hele school loopbaan de revue. Met een slim script, voldoende materiaal en deskundige begeleiding door onze filmdocenten ga je aan de slag en film, acteer en monteer je zélf je eigen groep 8 film. Iedereen speelt een rol, technisch én als acteur. Lukt het jullie om de laatste schooldag goed af te sluiten?

Mail of bel om een workshop te plannen. We leveren ook maatwerk projecten!

Deze gelden voor al ons educatie aanbod. Klik om te downloaden als PDF

Project De Laatste Schooldag

Als eindfilm voor groep 8 maak je met de hele klas samen een spannende speelfilm. De film speelt zich in en om de school af en onderweg passeert je hele school loopbaan de revue. Met een slim script, voldoende materiaal en deskundige begeleiding door onze filmdocenten ga je aan de slag en film, acteer en monteer je zélf je eigen groep 8 film. Iedereen speelt een rol, technisch én als acteur.


WiePO groep 7 en 8Hoeveelmaximaal 31 leerlingenWatProject Eindfilm Groep 8Tijd240 minutenPrijs€600 incl nabewerking en opleveringLinkTerug naar workshop overzicht