Teamwork Explainer Animatie | Een uitleg video maken met de hele groep

Een Uitleg Animatie is een korte geanimeerde video die complexe ideeën uitlegt op een heldere, aansprekende en betekenisvolle manier in minder dan 2 minuten.

Uitleg Animaties worden ook wel Explainer Animations of Explanimations genoemd, en je ziet ze online overal. Op Nu.nl om nieuwsfeiten kort en duidelijk uit te leggen, op websites van bedrijven om de werking van een product toe te lichten, of op Facebook en Instagram, waar bijvoorbeeld goede doelen explainer animaties gebruiken om mensen bewust te maken van belangrijke issues.

Studio Z maakt al jaren van dit soort animaties, we werkten voor goede doelen zoals World Animal Protection, voor overheden zoals Provincie Overijssel en voor commerciële merken zoals Centraal Beheer. Deze kennis en ervaring brengen we de klas in, als we samen met jullie een explainer animatie maken over een thema dat jullie kiezen. Je leert research doen, script schrijven, infographics maken, animeren en voice over inspreken. Het eindresultaat is een complete animatie die je met de hele klas samen gemaakt hebt. Welk thema gaan jullie in de schijnwerpers zetten?

Mail of bel om een workshop te plannen. We leveren ook maatwerk projecten!

Deze gelden voor al ons educatie aanbod. Klik om te downloaden als PDF

Project Explainer Animatie

Tijdens dit project maak je met de hele klas samen een explainer animatie maken over een thema dat jullie kiezen. Je leert research doen, script schrijven, infographics maken, animeren en voice over inspreken. Het eindresultaat is een complete animatie die je met de hele klas samen gemaakt hebt. Welk thema gaan jullie in de schijnwerpers zetten?


WiePO groep 5 t/m 8Hoeveelmaximaal 31 leerlingenWatProject Explainer AnimatieTijd150 minutenPrijs€350LinkTerug naar workshop overzicht