Workshop De Zoötroop - Kunst en Techniek van Film en Animatie

Animatie, of tekenfilm, is 150 jaar geleden uitgevonden, nog voordat film werd uitgevonden. Maar destijds waren er nog geen televisies en bioscopen. Laat staan tablets en computers. Dus hoe konden mensen dan animaties bekijken? Met de Zoötroop!

Een zoötroop is een animatie apparaat dat ongeveer 150 jaar geleden is uitgevonden. Zoötroop betekent letterlijk levenswiel. En dat is best een goede naam, want met een zoötroop kan je tekeningen tot leven wekken. In deze les maken de leerlingen zelf een zoötroop animatie. Een serie tekeningen op papier, die de leerlingen in de zoötroop van Studio Z tot leven wekken. En ze experimenteren met een modernere vorm van animatie: Stop Motion animatie, met onze tablets. Zo gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van animatie. En gaan de leerlingen begrijpen hoe de techniek achter animatie en film werkt.

In een korte workshop van 60 minuten gaan we in vogelvlucht door de geschiedenis van Animatie heen en oefenen we met een of twee technieken. Bij een langere workshop staan we uitgebreider stil bij de ontwikkelingen van animatie en film door de jaren heen en is er meer tijd om de experimenteren.

Mail of bel om een workshop te plannen. We leveren ook maatwerk projecten!

Deze gelden voor al ons educatie aanbod. Klik om te downloaden als PDF