FreelanceDocentbij Studio Z?

Ben jij kunstenaar met affiniteit voor digitale media? Of ben je media vormgever? En zoek jij werk in de cultuursector? Geld verdienen door je passie, kennis en ervaring te delen met jongeren? Dan is werken als freelance docent iets voor jou!

Wil jij jouw passie voor kunst en onderwijs combineren en zoek je een leuke werkomgeving? Vind je daarnaast multidisciplinair werken leuk en wil jij meehelpen cultuureducatie naar de 21ste eeuw te vertalen? Solliciteer dan bij Studio Z! 

Wij zoeken een enthousiaste docent met een passie voor digitale media. 

Studio Z over Educatie

Leren Centraal

Bij alles dat Studio Z doet, staat leren centraal. Dat betekent niet puur het overdragen van informatie. Een goede leerervaring maakt nieuwsgierig en enthousiast.

Positieve Ervaring

Je kunt het toepassen en combineren met wat je al weet en het geeft ruimte om te falen. Je leert de juiste vragen te stellen zodat je verder kunt leren. Dat geldt voor een workshop, maar ook voor een animatievideo of bijvoorbeeld een game.

Meester in Media

Om dat echt over te kunnen brengen, duiken de professionals van Studio Z diep in een onderwerp. Pas dan word je meester in media.

Are you in?

Wij zijn op zoek naar iemand die deel wil zijn van onze missie om de leerervaringen vorm te geven die mensen helpen steeds beter samen te leven met zichzelf, elkaar en de wereld.

 

“Het is belangrijk om diverse vormen van expressie en communicatie aan te dragen en te leren aan kinderen.” (docent Elise)

 

 

 

Wat ga je doen?

Als docent verzorg je de media workshops, dagprojecten en cursussen die wij in ons portfolio hebben voor het primair en voortgezet onderwijs. Op school, de BSO of in een centrum voor cultuureducatie in de regio Gelderland en Overijssel.

Tijdens de lessen werk je met de lesmaterialen van Studio Z. Meestal zijn dat iPads met eventueel aanvullende middelen zoals animatiestudio’s, klei, green screens en andere creatieve materialen. Je werkt vanuit Deventer, waar je de lesmaterialen ophaalt en terugbrengt naar onze studio. Je denkt en werkt daarnaast mee aan het doorontwikkelen van bestaand aanbod, en aan het opzetten van nieuwe producten.

Je begint met een of een paar workshops die dicht bij jouw huidige kennis en expertise liggen. Gaandeweg breiden we je workshop arsenaal uit en geef je les in vakken zoals video, animatie, game design, fotografie, visual effects en beat making. En combinaties daarvan!

Je werkt als ZZP’er op projectbasis. Eventueel is op termijn een loondienstverband en uitbreiding van je werkzaamheden in de studio mogelijk, als jouw skills en onze groei matchen.

 

Wie ben jij?

Dit zijn eigenschappen waar je jezelf in herkent;

 • Je kunt de complexe wereld van digitale media laagdrempelig aanbieden
 • Je legt gemakkelijk verbindingen tussen digitale media en andere disciplines
 • Je bent in staat leerlingen een inkijkje te geven in de wereld van een professionele media producent of kunstenaar
 • Je kunt goed schakelen tussen instructie voor de groep en coaching op het niveau van de individuele leerling
 • Je bent representatief en enthousiast
 • Je bent in staat om namens Studio Z contact te hebben met zowel leerlingen als leerkrachten
 • Je bent flexibel inzetbaar en beschikt over eigen vervoer
 • Je bent hardwerkend, loyaal, realistisch, open en creatief
 • Ervaring met video/audio bewerking en met stop motion animatie is een (sterke) pré

Wat biedt Studio Z jou?

“ Studio Z is een heel gezellig team! Je hebt echt het gevoel dat je hoort bij een familie en team. We doen allemaal ons best en willen een hoog niveau bereiken met het hele team. Je hebt de vrijheid om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen op de manier die jij wil. Vooral met voor de klas staan.“ (docent Teodora)

Studio Z is een jonge en groeiende studio met een veelzijdig team. We leveren hoge kwaliteit educatie op een laagdrempelige manier en we steken veel energie in het (door-) ontwikkelen van onze producten én onze medewerkers. We werken zelfstandig maar zijn een hecht en gezellig team. Er zijn regelmatig borrels en je bent altijd welkom op de studio voor een gezellig kopje koffie, thee of soep. 

Ook als ZZP’er ben je deel van dit team en als team helpen we elkaar. 

We bieden:

 • marktconforme betaling
 • de mogelijkheid om zelf je werkdagen te bepalen
 • een kant en klare planning met alle relevante informatie, jij hoeft alleen in jouw agenda te kijken of je kan
 • zekerheid van betaling voor je werkzaamheden, wij regelen het met de opdrachtgever
 • ruimte om een eigen draai te geven aan workshops, cursussen en projectdagen. Of om een eigen workshop of cursus te ontwikkelen samen met Studio Z
 • een vast aanspreekpunt in het team voor vragen of als je ergens in het werk tegenaan loopt
 • alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen onder begeleiding van Studio Z middels intervisie-momenten met ervaren educatie professionals

 

Hoe breder inzetbaar jij bent, des te groter zijn je mogelijkheden te groeien in ons bedrijf. Als aanloop naar zelfstandig werk start je in september met meelopen tijdens lessen van onze media docenten. In oktober geef je zelfstandig enkele cursussen Vloggen/Gamedesign aan leerlingen in het primair onderwijs

 

 

 

© 2022 Studio Z | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.