Onze Werkwijze

CreërenMetStudio Z

Stel, je laat een animatie maken door Studio Z. Hoe ziet het creatieve proces er dan uit? Hoe lang duurt het? En wat heb jij als opdrachtgever te vertellen tijdens dit proces?

Animatie is bij Studio Z maatwerk. Dat betekent dat wij speciaal voor jouw bedrijf met de hand een animatievideo tekenen, illustreren, animeren en van geluid voorzien. Dat betekent veel keuzes maken. En daar helpen we je bij met ons deskundig advies. Om dit proces te stroomlijnen hebben we een stappenplan ontwikkeld voor de productie van een animatie video.

FASE 2. PRE PRODUCTIE

SCRIPT / STORYBOARD / ANIMATIC / STYLEFRAMES

Of het nu om verkopen of uitleggen gaat, elke animatie heeft een verhaal. Dat verhaal ontwikkelen we tijdens deze fase. We schrijven een script en tekenen met snelle schetsen een storyboard. Op basis van jouw feedback schaven we aan script en storyboard tot woord en beeld perfect samenwerken.

In de Animatic komt dit samen; het script met tijdelijke voice over en muziek, met daarop gemonteerd de storyboard schetsen. Zo weet je precies hoe lang de animatie gaat duren en wordt het samenspel van woord en beeld voelbaar.

We werken daarnaast enkele storyboard schetsen uit tot Styleframes: compleet uitgewerkte illustraties. Zo kunnen we samen onderzoeken hoe de animatie er precies uit moet zien als hij af is.

FASE 4. POST PRODUCTIE

SOUND DESIGN / EDIT

Het sound design voegt nét dat extra realisme en leven toe aan de beelden. We compositen en monteren de beelden tot een vloeiend geheel en zorgen voor een pakkende audiomix.

Het eindresultaat converteren we naar een direct online bruikbaar beeldformaat zodat jij jouw doelgroep kan informeren en overtuigen.

Contact

© 2023 Studio Z B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.