Aluqa.

Unprecedented excellence.

De Aluqa is een luxe aluminium tender, gemaakt door Esteq in Twello.

Toen de eerste Aluqa nog gemaakt moest worden werden wij door Lukalize uitgenodigd om samen met hen een animatie te maken. Met deze animatie video werd het Aluqa concept op de beurs in Duitsland gelanceerd. Een jaar later was de eerste Aluqa af en kregen we opnieuw een vraag.

Dit keer ging het om een mood video waarmee de boot tijdens de Sail in Amsterdam met beleving geladen moest worden. Wij zochten de juiste partner voor aerial opnames boven water en werkten samen met The Yellow Pirates aan het script. Om vervolgens de productie van de video op ons te nemen. Inmiddels heeft de Aluqa prestigieuze prijzen gewonnen en trekt zij internationaal de aandacht van liefhebbers van luxueuze, mooie en krachtige boten.

Animatie

2D Animatie en Compositing

Video

Video shoot met Camera en Drone

Visual FX

Kleur correctie, rotoscoping en verwijderen van elementen.

Samenwerking

Geproduceerd in samenwerking met een team van partners

Script.

Een sterke video of animatie begint met een goed script. In samenwerking met de klant komen we tot een concept dat we uitwerken in een script en een shotlist. Mét tijdplanning en lijst van benodigdheden.

Storyboard.

Een animatie script werken we vaak uit tot een storyboard. In dit project tekende onze vaste 2D visualiser Jakob Lagerweij een prachtig storyboard, dat de klant meteen een goed beeld van het eindresultaat geeft.

Animatie.

Keyframes, layers en transfer modes. In Adobe After Effects maken we van de 3D visuals die Lukalize ons aanlevert mooie animaties, samen met de designs van Jakob Lagerweij en elementen uit onze stock bibliotheek.

Deze video laat zien hoe we bij de 3D visualisatie te werk gingen met animatie en compositing.

Video editing.

Eén van de mooiste onderdelen van video productie is de editing. In de montage bepaal je het verhaal, zoek je de connectie tussen de beelden onderling, en tussen beeld en muziek. En je werkt aan de kleuren van de video.

Bij de Aluqa productie staken we daarnaast veel tijd in het perfectioneren van de beelden. Van het isoleren en apart kleuren van het water, de boot en de horizon tot het herstellen van cosmetische beschadigingen op de boot en het verwijderen van andere boten op het water.

28 dagen

Productie duur

10 uur

Concept en Script

12 uur

Video Opnames

22 uur

Editing en VFX

6 uur

Correcties en Oplevering

Resultaat.

Aan de Aluqa mood video werkten mee:
Studio Z – Regie, Camera werk, Editing, VFX en Delivery
The Yellow Pirates – Concept en Productiebegeleiding
VideoDrone – Drone Opnames